Nieuws

Elke 24-uur het relevante nieuws

Gemeente Lochem: start vereniging 1e lijnszorg jeugd

De vereniging Zorgsamen is het nieuwe samenwerkingsverband van zorgverleners in de gemeente Lochem waarin eerstelijners de zorg aan kinderen en jongeren willen verbeteren. De vereniging heeft ZonMW subsidie.

Officiële opening vereniging Zorgsamen in Lochem

Publicatiedatum: 9 oktober 2012 Vereniging_Zorgsamen_Lochem

Dinsdagavond 2 oktober jl. was de officiële opening van de vereniging Zorgsamen in gemeente Lochem. Wethouder Wilma Heesen heeft door middel van een klik op de muis de opening verricht.

De vereniging Zorgsamen is het nieuwe samenwerkingsverband van zorgverleners in de gemeente Lochem waarin eerstelijners de zorg aan kinderen en jongeren willen verbeteren. Zij is ontstaan naar aanleiding van het project ‘Samen voor het kind Lochem’. Caransscoop heeft ondersteuning geboden bij het aanvragen van de ZonMW subsidie en is blijvend bij het proces betrokken. Na de opening refereerde wethouder Heesen aan de eerste ontmoeting met de kersverse voorzitter van het samenwerkingsverband, Andra Weg. Deze ontmoeting was tijdens een 'diner pensant' van Caransscoop. Sindsdien is er veel gebeurd.

Op dit moment zijn vrijwel alle eerstelijns praktijken met één of meerdere zorgprofessionals aangesloten bij het samenwerkingsverband Zorgsamen. Eén van de doelstellingen is om als virtueel gezondheidscentrum te fungeren waarin zorgprofessionals nauw gaan samenwerken vanuit hun eigen praktijk. Een eerste stap daartoe is gezet door de website www.zorgsamen.com te lanceren.

Enkele kinderfysiotherapeuten in opleiding zullen de komende tijd zorgpaden gaan ontwikkelen. Zij zullen dit doen voor een vraaggestuurde aanpak bij kinderen met gewichtsproblemen, MOK en kinderen met Multi-problemen in de leeftijdsgroep 0-4 jaar.

http://www.caransscoop.nl/nieuws/overzicht/offici%C3%ABle+opening+vereniging+zorgsamen+in+lochem?nieuws_id=640

 

 

ZIE OOK:

ZonMW Nieuws: Lokaal samenwerkingsverband voor zorg aan kinderen

26 oktober 2012

Om de zorg aan kinderen en jongeren te verbeteren, hebben eerstelijners in de gemeente Lochem de vereniging Zorgsamen opgericht. Wethouder Wilma Heesen heeft de vereniging op 2 oktober 2012 officieel geopend.

Het samenwerkingsverband dat de vereniging heeft opgericht, is ontstaan naar aanleiding van het project ‘Samen voor het kind Lochem’. Caransscoop heeft ondersteuning geboden bij het aanvragen van subsidie bij het ZonMw-programma Op één lijn en is blijvend bij het proces betrokken.

Serieuze gesprekspartner

Het project heeft geleid tot meer communicatie tussen eerstelijners onderling. De eerste lijn is een serieuze gesprekspartner en onderhandelingspartner van de gemeente geworden. Als groep zijn ze hierdoor meer zichtbaar en kunnen hierdoor helpen het beleid rondom het kind vorm te geven. Het proces van samenwerken vormt de basis voor meer diagnosegebonden zorgpaden.

Virtueel gezondheidscentrum

Op dit moment zijn ongeveer 20 eerstelijns praktijken met één of meerdere zorgprofessionals aangesloten bij het samenwerkingsverband Zorgsamen. Eén van de doelstellingen is om als virtueel gezondheidscentrum te fungeren waarin zorgprofessionals nauw samenwerken vanuit hun eigen praktijk. Een eerste stap daartoe is gezet door de website Zorgsamen te lanceren.

Zorgpaden

Enkele kinderfysiotherapeuten in opleiding gaan de komende tijd zorgpaden ontwikkelen. Zij doen dit voor een vraaggestuurde aanpak bij kinderen met gewichtsproblemen, medisch onverklaarbare klachten en kinderen met multi-problemen in de leeftijdsgroep 0-4 jaar.

http://www.zonmw.nl/nl/themas/thema-detail/zorg-en-ondersteuning-in-de-buurt/thema-detail/?tx_zonmwdata_pi3[tab]=3&tx_zonmwdata_pi3[nieuwsitem]=1587&cHash=3e6b9e13102498bcc3d046e9de1dd5f6

====CATALYSE IS NIET BETROKKEN BIJ DE INHOUD VAN DE EXTERNE NIEUWSVERSLAGEN. NEEM CONTACT MET ONS OP OM TE KIJKEN HOE DEZE ONTWIKKELING PAST IN DE TOEKOMST VAN DE ZORG EN DE ZORGFINANCIERING EN HOE ORGANISATIES ZICH DAAROP VOOR KUNNEN BEREIDEN ========

 

Bel mij terug

Vul uw gegevens in om teruggebeld te worden.