Nieuws

Elke 24-uur het relevante nieuws

Zorgcoöperaties Zorgcoöperaties

Gemeente Reek: start zorgcoöperatie

Zorgcoöperatie voor Reek in oprichting

Stichting BOL (Belangenbehartiging Ouderen Landerd) is aan het kijken in hoeverre de oprichting van een zorgcoöperatie in Reek wenselijk en mogelijk is. De op te richten Vereniging Zorgcoöperatie Reek wil de leefbaarheid behouden voor iedere inwoner van het dorp, maar in de eerste plaats voor kwetsbare ouderen en mensen die zorg nodig hebben. De vereniging wil de schakel zijn tussen het volledig zelfstandig kunnen functioneren met voldoende participatiemogelijkheden en zorg waar indicatie voor nodig is.

Gemeente Oisterwijk: start zorgcoöperatie

Gemeenten Moergestel, Heukelom en Oisterwijk krijgen samen een zorgcoöperatie. De zorgcoöperatie vloeit voort uit een aantal actuele ontwikkelingen. In grote lijnen komen die er op neer dat de overheid zich steeds verder terugtrekt en dat de inwoners zelf steeds meer aan zet zijn. De zorg is een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen van dit moment. Als er minder geld is, zullen gewenste ontwikkelingen door de inwoners zelf tot stand moeten worden gebracht. Uit dat besef zijn de plannen voortgekomen voor een zorgcoöperatie voor de inwoners van Moergestel, Oisterwijk en Heukelom.

Gemeente Zeist: zorgcoöperatie inwoners Austerlitz
Gemeente Zeist: zorgcoöperatie inwoners Austerlitz

De gemeente Zeist werkt aan een zorgcoöperatie voor alle inwoners van Austerlitz. De coöperatie gaat ervoor zorgen dat inwoners die behoefte hebben aan zorg- en welzijnsvoorzieningen het dorp niet uit hoeven. Die voorzieningen worden dan in en door het dorp georganiseerd. Gemeente wil zorgcoöperatie voor inwoners Austerlitz.

Bel mij terug

Vul uw gegevens in om teruggebeld te worden.