Nieuws

Elke 24-uur het relevante nieuws

Japanse delegatie bekijkt Nederlandse huisartsenzorg

Om te zien hoe de ouderenzorg hier is georganiseerd, is een Japanse delegatie van verzorgenden en verpleegkundigen voor een week op bezoek in Nederland, zo meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Vergrijzend Japan bekijkt ouderenzorg Nederland

NZG

- 22 februari '13

UTRECHT - Door de sterke vergrijzing in Japan wordt naarstig gezocht naar effectieve strategieën om de toenemende zorgvraag het hoofd te bieden. Om te zien hoe de ouderenzorg hier is georganiseerd, is een Japanse delegatie van verzorgenden en verpleegkundigen voor een week op bezoek in Nederland, zo meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

De delegatie bezocht deze week onder meer de belangenbehartiger van huisartsen, om meer te horen over de Nederlandse huisartsenzorg en de zorg voor ouderen in de eerste lijn. Volgens de LHV werd het Nederlandse huisartsensysteem door de Japanse delegatie positief beoordeeld.

In april zullen Japanse artsen naar Nederland komen voor een werkbezoek.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz

http://www.nationalezorggids.nl/ouderenzorg/nieuws/14612-vergrijzend-japan-bekijkt-ouderenzorg-nederland.html

====CATALYSE IS NIET BETROKKEN BIJ DE INHOUD VAN DE EXTERNE NIEUWSVERSLAGEN. NEEM CONTACT MET ONS OP OM TE KIJKEN HOE DEZE ONTWIKKELING PAST IN DE TOEKOMST VAN DE ZORG EN DE ZORGFINANCIERING EN HOE ORGANISATIES ZICH DAAROP VOOR KUNNEN BEREIDEN ========

Bel mij terug

Vul uw gegevens in om teruggebeld te worden.