Nieuws

Elke 24-uur het relevante nieuws

Medisch Centrum Amstelveen loopt op het regeerakkoord vooruit

Submitted by Redactie Medicalfacts/ Anke on 5 november, 2012 – 10:33No Comment

Medisch Centrum Amstelveen loopt op het regeerakkoord vooruit

In het huidige regeerakkoord geeft de overheid aan de kwaliteit van de zorg te willen verbeteren en (regionale) samenwerking tussen de verschillende zorgaanbieders te bevorderen door dure en acute zorg te concentreren in de (grotere) ziekenhuizen en de minder complexe zorg dichter bij de mensen te organiseren.

Medisch Centrum Amstelveen ondersteunt dit beleid, het zijn de pijlers van haar ziekenhuis. Daarmee is Medisch Centrum Amstelveen het praktijkvoorbeeld dat kwalitatief hoge zorg ook tegen lagere kosten geleverd kan worden en loopt dus feitelijk op het regeerakkoord vooruit.

Het concept van Medisch Centrum Amstelveen staat voor kostenefficiëntie in de zorg (30% goedkoper) en wachttijdvermindering. Door samenwerking met omringende ziekenhuizen kan de hoog complexe zorg worden geconcentreerd in de grotere ziekenhuizen. Dit terwijl laag complexe zorg in dit kleinschalige ziekenhuis, gesitueerd in een woonwijk in Amstelveen, zonder wachttijd wordt uitgevoerd.

De focus ligt op het brede aanbod aan laagcomplexe, verzekerde zorg met hoge kwaliteit en extreem korte wachttijden. Dit in een volledig nieuwe en voor de cliënt zo prettig mogelijke omgeving. Het Medisch Centrum Amstelveen realiseert de kostenbesparing van 30% door ruime openingstijden (8-20.00 uur) van het centrum, efficiënt gebruik van ruimte en tijd en beperking van overheadkosten. Door het aanbieden van toegankelijke, hoogwaardige, maar vooral ook kostenefficiënte zorg wordt het voor zowel cliënten als zorgverzekeraars aantrekkelijk om zorg af te nemen.

Verhoging van kwaliteit hangt nauw samen met de wachttijd die nodig is voor consult of behandeling. Bij Medisch Centrum Amstelveen kan iedereen binnen drie werkdagen op de polikliniek worden gezien en te allen tijde binnen twee weken na het eerste bezoek worden geopereerd. In het centrum werken uitstekende BIG geregistreerde medisch specialisten, die op de vier hypermoderne operatiekamers de nieuwste technieken gebruiken. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een minimaal belastende kijkoperatie aan de knie, maar ook laparoscopische liesbreukcorrectie en galblaasverwijdering.

Medisch Centrum Amstelveen, vernieuwend in de zorg!

http://www.medicalfacts.nl/2012/11/05/medisch-centrum-amstelveen-loopt-op-het-regeerakkoord-vooruit/

=======CATALYSE IS NIET BETROKKEN BIJ DE INHOUD VAN DE EXTERNE NIEUWSVERSLAGEN. NEEM CONTACT MET ONS OP OM TE KIJKEN HOE DEZE ONTWIKKELING PAST IN DE TOEKOMST VAN DE ZORG EN DE ZORGFINANCIERING EN HOE ORGANISATIES ZICH DAAROP VOOR KUNNEN BEREIDEN ========

Bel mij terug

Vul uw gegevens in om teruggebeld te worden.