Nieuws

Elke 24-uur het relevante nieuws

Netwerkzorg Netwerkzorg

GGZ: Parnassia Bavo slokt ambulant ggz netwerk op

Parnassia Bavo krijgt met de overname alle zeggenschap in het bedrijf, dat ambulante ggz-zorg aanbiedt via een landelijk dekkend netwerk waarbij zeshonderd vrijgevestigde zorgaanbieders zijn aangesloten.

Buurtzorg en Medizorg samen in infusie- en voedingstherapie

Buurtzorg en Medizorg samen in infusietherapie en voedingstherapie

Buurtzorg wil met Medizorg het specialistische aanbod van de thuiszorg rondom infusietherapie en voedingstherapie versterken met verwijzersnetwerk van Medizorg: specialisten uit ziekenhuizen en instellingen.

Tragel Zorg: dagbesteding VG cliënten bij ouderenzorg

Tragel Zorg: dagbesteding VG cliënten bij ouderenzorg

Instellingen in de ouderen- en gehandicaptenzorg in Zeeuws-Vlaanderen zoeken elkaar op onder druk van de aangekondigde bezuinigingen. Het kabinet wil per 1 januari 2015 de dagbesteding voor onder anderen verstandelijk gehandicapten en ouderen overhevelen van de rijksoverheid naar gemeenten. De korting daarbij bedraagt 25 procent. Tragel Zorg wil in Hulst aansluiting zoeken bij het gemeentelijke project Hulst voor Elkaar. Tragel Zorg wil daarop inspelen door cliënten - voorzover mogelijk - in te schakelen in de ouderenzorg. Hetzelfde wordt besproken met de gemeente Sluis. Elbertsen: "Ouderen kunnen ermee geholpen zijn en onze cliënten hebben een nuttige dagbesteding in hun eigen omgeving, draaien mee in de samenleving. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten."

Werkvoorziening Presikhaaf en Philalphia: dagbesteding VG cliënten als arbeidsparticipatie

Werkvoorziening Presikhaaf en Philalphia: dagbesteding VG cliënten als arbeidsparticipatie

Als voorbeeld van dat Dagbesteding voor gehandicapten en werkvoorzieningen zich gaan mengen: Presikhaaf Bedrijven en Stichting Philadelphia Zorg zijn een samenwerkings-overeenkomst aangegaan om de positie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Presikhaaf Bedrijven gaat daarvoor cliënten van Philadelphia die vanuit arbeidsmatige dagbesteding zich kunnen ontwikkelen naar een beschutte werkplek, plaatsen op haar werklocatie in Arnhem, terwijl Philadelphia een aantal werknemers van Presikhaaf Bedrijven, die beter tot hun recht komen op een arbeidsmatige dagbestedingslocatie, een plek geeft in het werkstation Beinum in Doesburg.

Bel mij terug

Vul uw gegevens in om teruggebeld te worden.