Oplossingen

PerformanceIQ: Sturing en ICT voor zelfstandige teams

“Don't confuse poor decision-making with destiny. Own your mistakes. It’s ok; we all make them. Learn from them so they can empower you!” Steve Maraboli

De nieuwe inkoop vanuit gemeenten, zorgkantoren en verzekeraars bepaalt in grote mate de nieuwe organisatie-inrichting binnen en buiten. De inrichting van de organisatie is afhankelijk van de  onderhandeling met het zorgkantoor, gemeente, zorgverzekeraar en privé gelden. Daardoor kan je ook niet verder met hoe organisaties nu zijn georganiseerd en moeten we transities in.

Wij  hebben verstand van de bedrijfsvoering, regel- en supportsystemen in organisaties en verstand van transities. Door de nieuwe regel- en coördinatiemechanismen en optimale begeleiding gaan de zorgteams in de werkelijkheid doen wat ze moeten doen om cliënten tevreden te stellen op zo’n manier dat je als bestuurder daarop grip hebt en de resultaten in control krijgt: we werken zowel aan de proces in de teams en het resultaat.

Via het resultaat dat je definieert stuur je namelijk de resultaten en de wijze van zelfsturing en leiderschap aan. Via het proces en de coördinatiemechanismen krijg je grip op  het sturen van een team en vergelijkbaar maken van de teams.

We hebben aandacht voor de harde kant: Capaciteitsmanagement en Personeelsmanagement, Productiviteitsturing, Formatie en planning (teams op goede routines zetten) en voor de zachte kant: Capaciteitenmanagement, kennismanagement in het team, communicatie met stakeholders en klantrelatiemanagement, borgen van cliëntparticipatie in het team en invoeren van nieuwe werkwijzen en doen voor de teams.

Elk team heeft specifieke klanten, gebiedskenmerken, bereidheid van de medewerkers en interne kracht. Wat is je interne kracht per team en hoe kan je die kracht het beste afstemmen op de wijk zodat voor de cliënt er goede zorg is, medewerkers een goed leven hebben en de organisatie financieel gezond blijft.

Dus samenvattend: als u een vertrouwd adviseur wenst die met u samenwerkt om het resultaat te versnellen, als u adviseurs zoekt die met u duurzame transformaties kunnen vormgeven en organisaties kunnen bouwen zonder afbraak.  Dan horen we graag verder van u. Wij verwachten dat wij met onze ervaring zeker iets voor u nu of in de toekomst kunnen betekenen.

Bel mij terug

Vul uw gegevens in om teruggebeld te worden.