Oplossingen

Expertadvies zorgfinanciering

"You have to know the future to be able to create it." Siemen Jongedijk

2014-2017 Eerste hulp bij zwevend overheidsbeleid om de zorg politiek onafhankelijk te organiseren

De overheidsinitiatieven in de gezondheidszorg stapelen zich in rap tempo op. Het is niet makkelijk om tussen alle ontwikkelingen een duidelijke lijn te blijven zien. Als eerste hulp bij zwevend overheidsbeleid is ons doel om daarbij samenhang aan te brengen: Kort en bondig.

Als ondersteuning geven wij hierover een  doorlopende publicatie uit. Dit boekje ”Een korte geschiedenis van de toekomst van de zorgfinanciering in Nederland: 2013-2020” is voor besturen en management van zorginstellingen, provincies, gemeenten en zorgverzekeraars.  We werken de veranderingen van de transities gedetailleerd uit en geven aan met welke dienstenportfolio en organisatie zorginstellingen een nieuwe positie kunnen innemen en behouden kunnen blijven. Verder houden wij elke 24 uur het nieuws hierover bij op de website www.catalyse.nl en adviseren wij aan Raden van Toezicht inzake bij bestaande cliënten.

Alles wat gemeenten nu in dat kader aan het doen zijn, initiatieven van zorgorganisaties en de veranderingen in de financiering houden wij daarmee gelijk bij. Dat betekent dat als er in de cliëntorganisatie een vraag is of een van de ontwikkelingen wel of niet aan het plaatsvinden is, dan houden we alle concrete voorbeelden ervan in Nederland, België en Duitsland bij. Doel is daarmee genoeg ideeën en hoop te bieden om de veranderingen op te pakken en in de organisatie door te vertalen. Door de diversiteit van hoe alle veranderingen opgepakt worden, biedt het daarmee ook nog meer ideeën hoe we met elkaar meer zorg bij een afnemend budget kunnen geven.

Wij horen graag of we u hiermee van dienst kunnen zijn. Neem contact op en vraag een exemplaar voor uw leidinggevenden en medewerkers aan. 

Bel mij terug

Vul uw gegevens in om teruggebeld te worden.